For gjester og intervjuobjekter


Skal vi intervjue deg på podcasten vår? Eller skal du være gjesteprogramleder? Her har vi satt opp noen ting som vi ønsker at du tenker på når vi skal gjennomføre med deg – og ta opp lyden av det – over Internett.

Velg et stille rom

Unngå romklang: Velg et lite rom med møbler, tepper, og gardiner som kan dempe romklang.
Reduser bakgrunnsstøy: Lukk vinduer og dører for å unngå støy fra trafikk, mennesker, og husdyr.

God internettforbindelse

Stabil forbindelse: Ideelt sett bruker du en kablet internettforbindelse, men vi forstår at dette kanskje ikke er mulig for deg. Merk likevel at WiFi kan variere i stabilitet.
Test hastigheten: Sjekk internettforbindelsens hastighet på forhånd. En opplastningshastighet på minst 2 Mbps anbefales for klar og uavbrutt lyd. En hastighetstest kan gjøres direkte i Google.

Riktig utstyr

Kvalitetsmikrofon: Ideelt sett bruker du en mikrofon med lydkort. En god USB-mikrofon er et greit alternativ. Unngå innebygd mikrofon på laptop eller trådløse plugger du vanligvis bruker til mobiltelefon. Kanskje du har et gaming-headset med mikrofon som er velegnet?
Hodetelefoner: Bruk lukkede hodetelefoner for å unngå at lyden fra vårt virtuelle studio kommer inn i mikrofonen din.

Mikrofonplassering

Ideell avstand: Hold mikrofonen omtrent 5–10 cm fra munnen.
Unngå pusting direkte i mikrofonen: Plasser mikrofonen litt til siden for munnen for å unngå pustelyder.

Programvare

Opptak over Internett: Vi bruker en nettbasert løsning som heter Zencastr. Den krever 10GB ledig lagringsplass på datamaskinen for å være på den sikre siden. Når vi er ferdig med opptaket, må alle vente noen sekunder slik at lydfilene blir lastet opp fra deg lokalt til serveren sentralt. Når det er i orden, er det OK å logge ut av studioet.

Generelle tips

Drikke: Ha et glass vann eller lignende tilgjengelig for å unngå tørr munn.
Stillemodus: Sett telefoner og andre støyende enheter på stillemodus.
Komfortable klær: Selv om lytterne ikke kan se deg, kan komfortable klær gjøre deg mer avslappet og forbedre taleflyten. Unngå knirkete plagg som stive skjorter eller teknisk fritidstøy.
Minimer dine bevegelser: Unngå å fikle med ting eller tromme med fingrene, fordi mikrofonen din kan plukke opp disse lydene.

Ved å følge disse anbefalingene kan du som intervjuobjekt eller gjesteprogramleder hos oss bidra til å heve lydkvaliteten betydelig, noe som igjen kan forbedre lytteropplevelsen for publikum av podcasten vår.

Vi gleder oss til å ha deg på podden med oss! For mer informasjon om redaksjonen, ta en titt her.